سیب سلامت چیست؟
سیب سلامت نشان ایمنی و سلامت محصول است، شرط لازم برای دریافت نشان سیب سلامت این است که محصول مورد نظر مراحل اخذ پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به پایان رسانده باشد و حائز شرایط مندرج در دستورالعمل ها و آیین نامه هایی که توسط سازمان غذا و دارو تدوین شده است باشد.
- *هدف اصلی نشان سیب سلامت:*ارتقای سطح سلامتی در جامعه با تشویق مصرف محصولات دارای سیب سلامت است که این امر از طریق اصلاح الگوی مصرف و افزایش آگاهی مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی امکان پذیر است.
- *ویژگیهای نماد سیب سلامت:*
از ویژگیهای بارزی که در طراحی نشان سیب سلامت بکار گرفته شده است می توان به موراد زیر اشاره کرد:
طراحی نشان سیب سلامت با توجه به اینکه در فرهنگ ایرانی سیب نماد سلامتی است انجام شده است.
نماد با استفاده از دو رنگ سبز و آبی طراحی شده است. رنگ سبز نماد سلامت و رنگ آبی بیانگر آرامش و امنیت است. طراحی مرکز نماد مشابه چشم به نظر می رسد و بیانگر نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو بر سلامت محصولات تولید شده است.
سمت چپ آرم با حرف f طراحی گردیده که حرف اول کلمه انگلیسی (food) به معنای غذا است و سمت راست آرم با حرف D که حرف اول کلمه انگلیسی (drug) به معنای دارو می باشد نشان داده شده است.
در بالای آرم برگ سبزی دیده می شود که نماد خط مشی روبه رشد سازمان و روند ارتقای سازمان غذا و دارو است.
در پایین آرم عبارت ایفدا (IFDA) که مخفف کلمه انگلیسی) Iran Food and Drug Administration (که به معنی سازمان غذا و داروی ایران است قرار گرفته است.
در پایین ترین قسمت آرم نیز عبارت سازمان غذا و دارو به عنوان مجری طرح سیب سلامت دیده می شود.
*اعتبار استفاده از نشان سیب سلامت به مدت دو سال است* و در صورتی که تولید کننده در این مدت شرایط مطلوب جهت دریافت نشان را حفظ کرده و یا ارتقا داده باشد مجدد می تواند آن را تمدید کند
- *تفاوت نشان سیب سلامت با نشان سازمان غذا و دارو:*
قرار گرفتن نشان سیب سلامت بر روی بسته بندی محصولات سلامت محور به این معنی است که محصول مورد نظر علاوه بر پروانه ساخت که از سازمان غذا و دارو دریافت کرده است موفق به دریافت گواهینامه سلامت و ایمنی نیز شده است. در صورتی که مشاهده نشان سازمان غذا و دارو بر روی محصولات فقط به معنی دریافت پروانه تولید از سوی سازمان بر اساس ضوابط و آیین نامه هاست.
- *نشان سیب سلامت به چه محصولاتی تعلق می گیرد؟*محصولاتی که تمام استاندارد های تولید محصول، شرایط نگهداری و توزیع به اصناف را رعایت کرده باشند نشان سیب سلامت به آنها تعلق می گیرد، این نشان هم به محصولاتی که در داخل کشور تولید شده اند تعلق می گیرد و هم به محصولاتی که وارداتی هستند.
شرایطی که سازمان غذا و دارو برای دریافت این نشان در نظر گرفته است به شرح زیر می باشد:
محصولاتی که از وزارت بهداشت پروانه ساخت را دریافت کرده باشند.
محصولاتی که شرایط و آیین نامه های اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو را رعایت کرده باشند.
محصولاتی که در تهیه آنها از عوامل خطرناک مانند (اسید های چرب ترانس و ….) استفاده نشده باشد و و یا از این مواد حداقل مقدار استفاده کرده باشند.
محصولاتی که برای تهیه آنها از نمک اندک و یا حداقل استفاده شده است.
از مواد اولیه یا افزدونی های مفید طبیعی و ارگانیک در جهت ارتقا سلامت مصرف کننده در تهیه محصول استفاده شده است.
مواد سمی و مضر در محصول نباشد.
محصولاتی که در تولید آنها از مواد افزدونی شیمیایی سنتیک استفاده نشده است.
محصولاتی که کالری آنها با کاهش استفاده از کربوهیدراتهای ساده و چربی ها کمتر شده است.
تولیداتی که با استفاده از مکمل های مجاز مانند ویتامین ها و … غنی سازی شده اند.
محصولاتی که کیفیت آنها با استفاده از مواد فراسودمند (پروبیوتیک، سن بیوتیک و…) بهبود یافته اند.
محصولاتی که از تکنولوژی های مدرن جهت افزایش و بهبود ارزش تغذیه ای محصول استفاده می کنند.
محصولاتی که با استفاده از تغییر فرمول، کیفیت محصولشان در جهت ارتقا سلامت بهبود یافت
نظر شما :