شرح وظایف کارشناس مسئول
شرح وظایف کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی
- کسب خط مشی و دستورالعمل لازم ازسرپرست مربوطه
- راهنمایی و تقسیم کار بین افراد تحت نظارت و کنترل عملکرد آنها
- نظارت بر نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده توسط پرسنل وثبت آنهادر دفتر اختصاصی آزمایشگاه
- نظارت بر گزارشهای تنظیم شده از فعالیتهای آزمایشگاهی و ارجاع به سرپرست مربوطه
- انجام آزمایشهای نمونه های غذایی، آرایشی و بهداشتی از نظر قابلیت مصرف با توجه به استانداردهای موجود و اعلام نتیجه به مافوق
- ثبت نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده در دفتر کارشناسی ، دفتر کل و فرم نتایج آزمون
- آموزش به کارکنان بخش درمورد مقابله با خطرات مواد مصرفی سمی و یا آتش زا
- انجام آزمایشهای تخصصی و حساس در صورت لزوم
- همکاری لازم با سایر گروههای بهداشتی و درمانی
- شرکت در جلسات تدوین استاندارهای ملی و سمینارهای آموزشی و تحقیقاتی در صورت ارجاع مافوق
- شرکت در کنگره ها و سمینارهای علمی آموزشی در رابطه با مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی به منظور بهره برداری از یافته های جدید علمی برحسب انجام وظایف مربوطه
- نظارت بر حفظ و نگهداری دستگاه های بخش
- مسئول درخواست خرید مواد شیمیایی ، محیط کشت، معرف ها ی بخش ، ثبت و بایگانی آنها
- مسئول درخواست خرید لوازم شیشه ای ووسایل آزمایشگاهی ، ثبت و بایگانی آنها
- مسئول درخواست خرید دستگاههای بخش، ثبت و بایگانی آنها
- مسئول درخواست تعمییرات دستگاههای بخش ، ثبت و بایگانی آنها
- نظارت و ساخت محلولها، محیط ها کدگذاری ، برچسب گذاری و ثبت آنها
- نظارت بررعایت آیتم های کنترل کیفیت در بخش
- جمع آوری اطلاعات علمی و فنی بر اساس آخرین پیشرفتها در زمینه فراوردهای غذایی، آرایشی و بهداشتی و ارائه نتایج به مافوق به منظور ارتقاء کمی وکیفی امور آزمایشگاه
- بروز رسانی استانداردها
- نگارش و ویرایش مستندات بخش شامل روش های آزمون ، روش های کار با دستگاه ، محلول و محیط سازی کالیبراسیون
- رفع مشکلات پرسنل بخش
- آموزش و تایید آموزش مسئولین فنی،دانشجویان و پرسنل آزمایشگاه همکار
- بازدید از کارخانجات و آزمایشگاههای همکار
- همکاری در طرحهای تحقیقاتی مرتبط با فعالیتهای آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
- تهیه گزارش از فعالیتها، مشکلات وپیشرفتها جهت مافوق
- افزایش مهارتهای شغلی از طریق شرکت در دورهای آموزشی و بازآموزی مربوطه
- در صورت لزوم حضور درکمیته های فنی و بهداشتی به منظور بررسی و تایید صلاحیت مسئولین فنی واحدهای تولیدی مربوطه
- تهیه گزارش ویا آمار در صورت ارجاع مافوق
- نظارت و انجام آزمونهای اعتبار سازی روش های آزمایش و تجهییزات
- نظارت و هماهنگی بر دفع پسماندهای آزمایشگاهی
- نظارت برکنترل دمایی دستگاهها ، ثبت و گزارش آنها
- نظارت بر کالیبراسیون دستگاهها ، ثبت و گزارش آنها
- تکریم و ترویج فرهنگ نحوه رفتارشایسته با مراجعین