سیب سلامت چیست؟

۰۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۰۶ کد : ۵۷۶۵ اخبار معاونت
تعداد بازدید:۷۱۰۴
نشانی با رنگ آبی و سبز است که طرحی شبیه به سیب دارد، این نشان بر روی تمام محصولات خوراکی موجود در ایران به دیده میشود، وجود این نشان برای مصرف کننده نوعی اطمینان خاطر از سلامت محصول است.
سیب سلامت چیست؟

سیب سلامت نشان ایمنی و سلامت محصول است، شرط لازم برای دریافت نشان سیب سلامت این است که محصول مورد نظر مراحل اخذ پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به پایان رسانده باشد و حائز شرایط مندرج در دستورالعمل ها و آیین نامه هایی که توسط سازمان غذا و دارو تدوین شده است باشد.

  •   *هدف اصلی نشان سیب سلامت:*ارتقای سطح سلامتی در جامعه با تشویق مصرف محصولات دارای سیب سلامت است که این امر از طریق اصلاح الگوی مصرف و افزایش آگاهی مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی امکان پذیر است.
  •    *ویژگیهای نماد سیب سلامت:*

 ◽از ویژگیهای بارزی که در طراحی نشان سیب سلامت بکار گرفته شده است می توان به موراد زیر اشاره کرد:

 ✅طراحی نشان سیب سلامت با توجه به اینکه در فرهنگ ایرانی سیب نماد سلامتی است انجام شده است.

 ✅نماد با استفاده از دو رنگ سبز و آبی طراحی شده است. رنگ سبز نماد سلامت و رنگ آبی بیانگر آرامش و امنیت است. ✅طراحی مرکز نماد مشابه چشم به نظر می رسد و بیانگر نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو بر سلامت محصولات تولید شده است.

 ✅سمت چپ آرم با حرف f طراحی گردیده که حرف اول کلمه انگلیسی (food) به معنای غذا است و سمت راست آرم با حرف D که حرف اول کلمه انگلیسی (drug) به معنای دارو می باشد نشان داده شده است.

 ✅در بالای آرم برگ سبزی دیده می شود که نماد خط مشی روبه رشد سازمان و روند ارتقای سازمان غذا و دارو است. 

✅در پایین آرم عبارت ایفدا (IFDA) که مخفف کلمه انگلیسی) Iran Food and Drug Administration (که به معنی سازمان غذا و داروی ایران است قرار گرفته است. 

✅در پایین ترین قسمت آرم نیز عبارت سازمان غذا و دارو به عنوان مجری طرح سیب سلامت دیده می شود. 

✴ *اعتبار استفاده از نشان سیب سلامت به مدت دو سال است* و در صورتی که تولید کننده در این مدت شرایط مطلوب جهت دریافت نشان را حفظ کرده و یا ارتقا داده باشد مجدد می تواند آن را تمدید کند 

  •  *تفاوت نشان سیب سلامت با نشان سازمان غذا و دارو:*

قرار گرفتن نشان سیب سلامت بر روی بسته بندی محصولات سلامت محور به این معنی است که محصول مورد نظر علاوه بر پروانه ساخت که از سازمان غذا و دارو دریافت کرده است موفق به دریافت گواهینامه سلامت و ایمنی نیز شده است. در صورتی که مشاهده نشان سازمان غذا و دارو بر روی محصولات فقط به معنی دریافت پروانه تولید از سوی سازمان بر اساس ضوابط و آیین نامه هاست. 

  •  *نشان سیب سلامت به چه محصولاتی تعلق می گیرد؟*محصولاتی که تمام استاندارد های تولید محصول، شرایط نگهداری و توزیع به اصناف را رعایت کرده باشند نشان سیب سلامت به آنها تعلق می گیرد، این نشان هم به محصولاتی که در داخل کشور تولید شده اند تعلق می گیرد و هم به محصولاتی که وارداتی هستند. 

◽شرایطی که سازمان غذا و دارو برای دریافت این نشان در نظر گرفته است به شرح زیر می باشد: 

✅محصولاتی که از وزارت بهداشت پروانه ساخت را دریافت کرده باشند.

 ✅محصولاتی که شرایط و آیین نامه های اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو را رعایت کرده باشند. 

✅محصولاتی که در تهیه آنها از عوامل خطرناک مانند (اسید های چرب ترانس و ….) استفاده نشده باشد و و یا از این مواد حداقل مقدار استفاده کرده باشند.

 ✅محصولاتی که برای تهیه آنها از نمک اندک و یا حداقل استفاده شده است. 

✅از مواد اولیه یا افزدونی های مفید طبیعی و ارگانیک در جهت ارتقا سلامت مصرف کننده در تهیه محصول استفاده شده است. 

✅ مواد سمی و مضر در محصول نباشد.

 ✅محصولاتی که در تولید آنها از مواد افزدونی شیمیایی سنتیک استفاده نشده است. 

✅محصولاتی که کالری آنها با کاهش استفاده از کربوهیدراتهای ساده و چربی ها کمتر شده است. 

✅تولیداتی که با استفاده از مکمل های مجاز مانند ویتامین ها و … غنی سازی شده اند. 

✅محصولاتی که کیفیت آنها با استفاده از مواد فراسودمند (پروبیوتیک، سن بیوتیک و…) بهبود یافته اند.

 ✅محصولاتی که از تکنولوژی های مدرن جهت افزایش و بهبود ارزش تغذیه ای محصول استفاده می کنند. 

✅محصولاتی که با استفاده از تغییر فرمول، کیفیت محصولشان در جهت ارتقا سلامت بهبود یافت


( ۶۳ )

نظر شما :