نکاتی در خصوص پیشگیری از مسمومیت های ناشی از قارچ های سمی
قارچ یکی از گیاهانی است که در سطح جهان به دلیل خواص بی اندازه ای که دارد همواره مورد توجه بوده است. قارچ ها می توانند در فرم و شکل های زیبایی رویش کنند. گرچه بعضی از آن ها دارای خواص دارویی بی نظیری است، برخی از آن ها نیز سمی و کشنده هستند و از آنجایی که برخی از این قارچ ها به یکدیگر شباهت دارند روش تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار اهمیت دارد.
* شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است
* از مصرف قارچ های خودرو و یا جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف نمایید.
* سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و در اثر فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشد.
* برای تشخیص قارچ های سمی از خوراکی به هیچ وجه نباید با گذاشتن آن در دهان این مسأله را امتحان کنید، حتی توصیه می شود که از تماس پوستی با آن نیز خودداری فرمایید.
* برخی از قارچ های سمی وحشی کاملا شبیه گونه های بی خطر خود هستند و تشخیص آن ها بدون انجام آزمایش امکان پذیر نمی باشد. بنابراین از تشخیص خودسرانه و مصرف قارچ هایی که در طبیعت مشاهده می کنید، جداً خودداری کنید.
* مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی باشد.
* هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.
* اگر به قارچ های سمی وحشی دست زدید از تماس دستتان با چشم و دهانتان بپرهیزید و بلافاصله دستان خود را بشویید.
* در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی به صورت تاخیری 12 - 5 ساعت (پس از مصرف خوراکی قارچ(، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید.
* در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
.
.
نظر شما :