بایدها و نبایدهای نگهداری از شیرخشک

۲۲ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۴۷ کد : ۳۶۱۳ اخبار معاونت
تعداد بازدید:۸۴۰۰۳

همیشه به مادران توصیه می گردد تا حد امکان با شیر خود نوزاد را تغذیه نمایند؛ چراکه مزیت های تغذیه با شیر مادر بسیار زیاد است. اما گاهی به دلایلی امکان شیردهی با شیر مادر وجود ندارد؛ به همین دلیل همیشه مادران به دنبال بهترین نوع شیر خشک برای نوزادشان هستند. اما در این شرایط نگهداری صحیح از بسته های شیرخشک نیز برای سلامت نوزادان بسیار حائز اهمیت است.

روش نگهداری از شیرخشک

قوطی های شیرخشک نباید در معرض نور مستقیم خورشید و هیچ گونه گرمایی قرار بگیرند؛، پس از قفسه و کابینت هایی بهره ببرید که از نور خورشید، اجاق گاز، لوله های آب داغ و حتی سیستم های گرمایشی دور باشند. همچنین شیرخشک را باید خنک نگه دارید. اما لازم نیست قوطی شیرخشک را در فریزر قرار دهید؛ زیرا گرما و سرما مواد مغذی موجود در شیرخشک را از بین می برند. همچنین  نگهداری شیرخشک در محیط مرطوب یا یخچال نیز جای مناسبی نیست؛ چراکه باعث بهم چسبیدن پودر های شیر شده و در نتیجه غلظت شیرخشک را بیشتر می نماید. پس قوطی های شیرخشک نباید در معرض گرما، سرما و رطوبت قرار بگیرند.

دمای مناسب برای نگهداری شیرخشک بین 12 تا 24 درجه سانتی گراد است. همچنین قوطی های باز نشده شیرخشک را می توان بین 18 تا 24 ماه در جای خنک و خشک نگهداری کرد. اما در هنگام خرید شیرخشک حتما تاریخ انقضاء حک شده روی قوطی شیرخشک را چک کنید.

هنگام خرید شیرخشک، توجه کنید که قوطی آن هیچ گونه تورفتگی، نشتی یا هر آسیب دیگری نداشته باشد؛ از خرید این شیرخشک ها اجتناب کنید.

مدت نگهداری از شیرخشک باز شده

در دستورالعمل روی قوطی شیرخشک، مدت زمان نگهداری از آن نوشته شده است. معمولا بین 3 هفته تا یک ماه باید یک قوطی شیرخشک را استفاده کرد. بهتر است بعد از باز کردن قوطی، شیرخشک پس از 3 هفته مصرف گردد. در غیر این صورت احتمال بروز عفونت در نوزاد بالا می رود. حتما توجه کنید که درب قوطی را کاملاً بپوشانید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

مدت زمان نگهداری از شیرخشک آماده

شیرخشک آماده شده باید بلافاصله مصرف شده و باقی مانده آن دور ریخته گردد.. توجه کنید که شیرخشک آماده شده را فقط می توان 1 ساعت خارج از یخچال نگه داشت. ؛پس سعی کنید شیرخشک را به اندازه مصرف نوزادتان درست کنید.

 


( ۲۷۶۱ )

نظر شما :