گیاهان دارویی و آلرژی بهاره

تعداد بازدید:۹۶۶

باشروع فصل بهار درصد زیادی از مردم دچار آلرژی فصلی با علائم ریزش اشک ، آبریزش بینی، خارش گلو و خارش‌های پوستی می‌شوند. یکی از علل بروز علائم، گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان در این فصل است.

جنبه بیش‌تر آلرژی که برای عموم مردم شناخته شده است، آلرژی فصلی است که در فصل بهار به دلیل معلق بودن گرده‌ها و آلرژی ها در هوا و ورود آن ها به دستگاه تنفسی و یا تماس پوستی با گل‌ها و درختان ایجاد می‌شود که به آن آلرژی فصلی یا آلرژی بهاره می‌گویند اما بر خلاف تصور عموم؛ آلرژی فصلی در تمام فصول سال ممکن است به وجود آید.

در طب سنتی ایران یا همان طب مکمل، امکان بروز آلرژی در افرادی که مزاج گرم دارند یا مزاج آنها در اثر بیماری و یا تغذیه نادرست مزاج کل بدن و یا به طور اختصاصی مزاج مغز آنها به سمت گرمی رفته باشد، وجود دارد. برخی مواد غذایی موجب گرمی مزاج می‌شوند که مهم‌ترین آنها ادویه‌های تند که بوی شدید و مزه تندی دارند و برخی مواد غذایی مثل گوجه فرنگی، بادمجان که هم در طب مکمل و هم در طب مدرن آلرژی زا بودن آن‌ها ذکر شده است، می باشد.

در درمان آلرژی و یا حتی زمانی که فرد واکنش های آلرژیک را خود مشاهده نمود، می‌توان از گیاهان با طبع خشک به صورت شربت، عرق و یا دم کرده استفاده کرد. به طور مثال استفاده از شربت‌های خاکشیر و نارنج، آب زرشک، آبغوره، شربت آب لیمو، و دم کرده کاسنی و یا عرق آن توصیه می‌گردد.

در مورد مصرف گیاهان دارویی، نوع گیاه و مقدار مصرف متناسب با مزاج فرد و مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی الزامی است؛ زیرا استفاده خودسرانه گیاهان دارویی بر خلاف نظر عموم مردم که داروهای گیاهی ضرری ندارد، دارای عوارض و تداخلات شدید می‌باشند.

آخرین ویرایش۰۵ آذر ۱۳۹۹